SURFsounds

SURFsounds@SURFsounds

1 follower
Follow

2021 episodes (9)

Tjipcast – Live @ de SURF Onderwijsdagen: Hoe gebruik je data om je onderwijs vorm te geven?

Tjipcast – Live @ de SURF Onderwijsdagen: Hoe gebruik je data om je onderwijs vorm te geven?

De Tjipcast was te gast bij de SURF onderwijsdagen voor mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs. Tijdens deze dagen ging het over ICT-vernieuwing. Het thema van het congres was van groei naar bloei. Veel van de gesprekken gingen dus over ICT-voorzieningen, hybride leren, onderwijsinnovatie, flexibilisering en bijvoorbeeld slim data gebruik. In deze podcast gaat Tjip dieper in op studie data en learning analytics. Hoe gebruik je data om je onderwijs vorm te geven? Wat doet het eigenlijk met studenten als ‘alles gemeten wordt’? En zijn docenten hier wel klaar voor? De podcast werd live gestreamd tijdens het congres. Tijdens de podcast stelt het publiek vragen aan de hand van stellingen. Gasten aan tafel: Jaap Jan Vroom, senior adviseur onderwijsinnovatie en technologie ondersteund leren, Deltion. En aanvoerder data ondersteund onderwijs bij het programma doorpakken op digitalisering in het MBO. Prince Illis, student economie aan de Erasmus Universiteit. Justian Knobbout, expert learning analytics en docent aan de Hogeschool Utrecht. Het bericht Hoe gebruik je data (learning analytics) om je onderwijs vorm te geven? Te gast bij de SURF Onderwijsdagen! verscheen eerst op Tjipcast.

Tjipcast – Live @ de SURF Onderwijsdagen: Hoe kunnen microcredentials een leven lang leren aanjagen?

Tjipcast – Live @ de SURF Onderwijsdagen: Hoe kunnen microcredentials een leven lang leren aanjagen?

De Tjipcast was te gast bij de SURF onderwijsdagen voor mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs. Tijdens deze dagen ging het over ICT-vernieuwing. Het thema van het congres was van groei naar bloei. Veel van de gesprekken gingen dus over ICT-voorzieningen, hybride leren, onderwijsinnovatie, flexibilisering en bijvoorbeeld slim data gebruik. Ook ging het over microcredentials; een soort ‘open badges’ of digitale insignes die laten zien dat iemand bepaalde kennis of vaardigheden beheerst. Wat kan je hiermee en voor wie is dit een uitkomst? In deze podcast gaat Tjip dieper in op deze invulling van flexibilisering van het hoger onderwijs. De podcast werd live gestreamd tijdens het congres. Tijdens de podcast stelt het publiek vragen aan de hand van stellingen. Gasten aan tafel: Ulrike Wild, directeur onderwijsvernieuwing Wagen University & Research en aanvoerder zone Flexibilisering Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT Bart Lamboo, projectleider pilot microcredentials Wilfred Rubens, zelfstandig adviseur, projectleider, blogger (www.te-learning.nl) en docent Technology Enhanced-learning aan de open universiteit. Het bericht Hoe kunnen microcredentials een leven lang leren aanjagen? Te gast bij de SURF Onderwijsdagen! Verscheen eerst op Tjipcast.

Versnellingszone Human capital: over het opleiden van de professionals van morgen

Versnellingszone Human capital: over het opleiden van de professionals van morgen

Hoe zorg je voor een goede verbinding tussen onderwijs en werkveld? In deze podcast gaat Ronald Scheer in gesprek met Mieke Nauta, Rianne Hooiveld en Alex van Ginneken over hybride leeromgevingen bij de Hanzehogeschool Groningen. In de minor Online marketing in de praktijk werken online ondernemers samen met het onderwijs om de digitale skills van studenten te versterken.

Versnellingszone Human capital: over het belang van digitale vaardigheden

Versnellingszone Human capital: over het belang van digitale vaardigheden

Wat is er nodig om studenten en professionals op te leiden tot digitaal vaardige professionals? In deze podcastserie van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT gaat de Versnellingszone Human capital in op het belang van digitale vaardigheden en het ontwikkelen ervan in het hoger onderwijs. In de eerste aflevering gaat Ronald Scheer in gesprek met Amber Kornet (lid zone Human capital en onderzoeker bij Hogeschool Saxion) en Stephan Corporaal (Lector Human Capital bij Hogeschool Saxion). Meer informatie: https://www.versnellingsplan.nl/human-capital/

De nationale supercomputer: een reis door de tijd

De nationale supercomputer: een reis door de tijd

Wat komt er allemaal kijken bij het installeren van een nieuwe supercomputer? Als eerste moet er 'geloodgieterd' worden. Maar corona en Brexit gooiden bijna roet in het eten. In deze SURF Sound maakt Sanne Koenen maakt met Huub Stoffers en Walter Lioen een reis door de tijd: van de allereerste Cyber 205 tot de gloednieuwe Snellius, die na de zomer in gebruik wordt genomen. Huub is systeembeheerder van de nationale supercomputer bij SURF en projectleider voor de installatie van Snellius. Walter is gebruiker van het eerste uur: hij rekende al op de eerste nationale supercomputer van Nederland. Nu is hij verantwoordelijk voor de nationale supercomputer bij SURF, in de functie van manager Research Services. Een supercomputer is meer dan een optelsom van 2000 laptops, zo blijkt. Maar wat is de overeenkomst tussen een supercomputer en Asterix en Obelix? Alles wat je altijd al wilde weten over supercomputers maar nooit durfde te vragen, hoor je in deze podcast.

AI Innovaters (EN): How do machine learning models work?

AI Innovaters (EN): How do machine learning models work?

We have learned a lot about AI and Machine Learning throughout this series. But how do machine learning models work? And what if AI is your daily work? What does an AI-specialist do? Andres, Duuk and Thomas interviewed Giulio Soro (Amazon Web Services)to find out.

XR In Onderwijs En Onderzoek - deel 2 - De ethische kant en toepasbaarheid

XR In Onderwijs En Onderzoek - deel 2 - De ethische kant en toepasbaarheid

Nieuwe technologieën vinden hun weg steeds vaker naar het klaslokaal en maken steeds vaker onderdeel uit van wetenschappelijk onderwijs. In dit tweede deel van deze podcast gaat het gesprek met Paul Melis, adviseur visualisatie bij SURF, en Donna Schipper, creative developer bij Centre for Innovation, verder over de ethische kant van de nieuwe technologie XR en de toepasbaarheid ervan in onderwijs en onderzoek. Wil je meer lezen of in contact komen met Paul? Bekijk: www.surf.nl/innovatieproject-exploring-vr-ar-en-mr Wil je meer weten over het project van Centre for Innovation XR era of in contact komen met Donna? Bekijk: xrera.eu/ NB: Deze podcast is opgenomen op 8 december 2020 voor de huidige lockdown. Wil je het eerste deel van deze serie (nogmaals) beluisteren: https://soundcloud.com/surfnl/xr-in-onderwijs-en-onderzoek-deel-1

XR In Onderwijs En Onderzoek- deel 1

XR In Onderwijs En Onderzoek- deel 1

Nieuwe technologieën vinden hun weg naar het klaslokaal en maken steeds vaker onderdeel uit van wetenschappelijk onderzoek. In deze podcast praten we met Paul Melis, adviseur visualisatie bij SURF, en Donna Schipper, creative developer bij Centre for Innovation, over de technologie XR in onderwijs en onderzoek. Wat dat precies is en hoe het ingezet kan worden in de klas en in onderzoek wordt besproken in het eerste deel van deze tweedelige serie. Wil je meer lezen of in contact komen met Paul? Bekijk: https://www.surf.nl/innovatieproject-exploring-vr-ar-en-mr Wil je meer weten over het project van Centre for Innovation XR era of in contact komen met Donna? Bekijk: https://xrera.eu/ NB: Deze podcast is opgenomen op 8 december 2020 voor de huidige lockdown.

Data en Ethiek in het onderwijs

Data en Ethiek in het onderwijs

Hoe komt in een data-gestuurde wereld ethiek in de knel? En wat betekent dit voor het onderwijs? Germaine Poot, projectleider Learning Analytics interviewt hierover Miriam Rasch, filosofe en auteur van het boek 'Frictie, Ethiek in tijden van dataïsme' van uitgeverij De Bezige Bij.